2105542932 Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 130, Ελευσίνα info@soccerland.gr
hero image
 
Padel Tennis
Soccerland Ελευσίνας - Γήπεδα 5Χ5, 7Χ7 & 9Χ9 - Ακαδημία Ποδοσφαίρου - Παιδότοπος - Ελευσίνα Αττική

 

Η νέα συνήθεια που θα γίνει λατρεία σε μικρούς και μεγάλους, σε γυναίκες και άντρες !! 
Πάρε την παρέα σου και έλα να ζήσεις την μοναδική εμπειρία του αθλήματος που θα σου χαρίσει  απίστευτες στιγμές!! 

 

Τί είναι όμως το padel;
 - Ξεκίνησε από το Μεξικό το 1969 και είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη. Αναμένεται να είναι το επόμενο ολυμπιακό άθλημα. 
 - Άθλημα που συνδυάζει tennis,σκουός και ρακέτα
 - Απλό για όλες τις ηλικίες με παιχνίδι και διασκέδαση
 - Ενισχύει την ομαδικότητα - κοινωνικότητα
 - Η αντίληψη είναι σημαντικότερη από την σωματική δύναμη
 - Κατάλληλο για σωστή άθληση και βελτίωση φυσικής κατάστασης και υγείας

 

 
     
     
 
 
Ποιοί είναι οι κανόνες του Padel;
Παίζεται πάντα με τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε μεριά, σαν το διπλό του τένις. Οι κανόνες και το σκορ είναι ακριβώς ίδιοι με του τένις. Η διαφορά είναι η κίνηση του σερβίς η οποία γίνεται από κάτω. Ο σερβιρόμενος πρέπει να σκάσει την μπάλα μια φορά στο έδαφος και κατευθείαν μετά να την χτυπήσει πριν αυτή να φτάσει στο ύψος της μέσης του, χωρίς να την ξεπεράσει. 

Επίσης ο τοίχος, ο οποίος είναι μέρος του παιχνιδιού σύμφωνα με τα παρακάτω:
Αν η μπάλα ακουμπήσει κατευθείαν τοίχο, θεωρείται άουτ και κερδίζει τον πόντο ο αμυνόμενος.
Αν ακουμπήσει πρώτα στο έδαφος μία φορά ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα εάν θέλει να την αφήσει να ακουμπήσει και στον τοίχο (είτε μια φορά είτε και παραπάνω, ανάλογα με την σπόντα ειδικά στις γωνίες) και μετά να την επαναφέρει στην μεριά του αντιπάλου.
Στο σερβίς εάν η μπάλα του σερβιρομένου ακουμπήσει μια φορά στο σωστό κουτί και πριν την χτυπήσει ο αντίπαλος ακουμπήσει στον πλαϊνό σιδερένιο τοίχο είναι fault, εκτός αν ακουμπήσει στο σημείο που ξεκινάει ο γυάλινος τοίχος όπου εκεί συνεχίζεται να παίζεται ο πόντος.
Κατά τα άλλα ισχύουν κανόνες σαν του τένις. Κατά την διάρκεια όμως του πόντου, εάν η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο του αμυνόμενου και μετά στον σιδερένιο τοίχο τότε ο πόντος συνεχίζεται κανονικά.
Τέλος ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα αφού η μπάλα σκάσει πρώτα στο δικό του γήπεδο να την χτυπήσει στον πίσω τοίχο και αυτή με την κατάλληλη σπόντα να γυρίσει στο γήπεδο του αντιπάλου, χτύπημα «contra pared» (κόντρα στον τοίχο).

Τέλος, ο αμυνόμενος σε ακραίες περιπτώσεις, αφού η μπάλα σκάσει στο γήπεδό του και μετά βγει έξω από το γήπεδο (αυτό ως επί το πλείστον σε περίπτωση smash του αντιπάλου), μπορεί να βγει κι αυτός εκτός γηπέδου από τις πλαϊνές εξόδους και να την επαναφέρει στο γήπεδο του αντιπάλου.